top of page

Meet the team

ZoJong! wordt gedragen door heel wat fijne handen die op vrijwillige basis mee helpen aan een mooiere wereld voor jonge mantelzorgers. Ontdek ze hier!

Onze ambassadeur <3

D1FD642D-81D0-42E1-A233-8B508E71F582.jpeg

Laïs Dupono, de zon in mensenvorm en jonge mantelzorger voor haar papa

In tegenstelling tot veel jongeren werd ik op latere leeftijd (20 jaar) een jonge mantelzorger. Hierdoor kreeg ik de kans om mezelf genoeg te kunnen ontwikkelen om dan een deeltje van mezelf af te staan aan ‘een zorgen voor’.

 

Ik rolde als vanzelf in mijn nieuwe plek. Mijn gevoelens (zoals gemis, verdriet, boosheid op de situatie) kwamen pas later. Ik wist niet vanwaar deze gevoelens kwamen en al zeker niet hoe ik ermee moest omgaan. Toen ik de term mantelzorger leerde kennen viel er heel wat op zijn plek. Én ik werd trots op wat ik doe.

 

Want de zorg die ik bijdraag, is wel degelijk iets doen, iets dat erbij komt. Ik neem een stukje leven van mijn papa erbij, waardoor er soms minder ruimte is voor mijn eigen leven.

 

En dat doe ik, en daar ben ik trots op. Bij ZoJong! krijg ik erkenning voor mijn trots en begrip voor de negatieve gevoelens die mantelzorg met zich meedragen. Dankjewel ZoJong! en alle (jonge) mantelzorgers. We zijn niet alleen. ZoJong heeft ook heel veel betekent voor mijn carrière als leerkracht en voor mijn keuze in welk soort leerkracht ik wil zijn.

ZoJong!-familie

ZoJong! was een wild idee en kon alleen maar groeien dankzij de inzet, uren werk en nog meer liefde van een aantal mensen. Hier kan je dan ook voormalige teamgenootjes ontdekken die hun eigen weg gaan. Want zij hebben stuk voor stuk uren vrijwillig gewerkt voor ZoJong! en dat mag écht wel gelezen/gezien/gehoord worden. 

bottom of page